Hur man loggar in på ett externt email-program

Ladda ner programmet Thunderbird. Det kan ni göra från vår hemsida
https://www.microtec.se/nedladdningar -> Email -> Ladda ner

1 1

Genom att klicka på” Ladda ner” kommer ni komma till en ny hemsida, på den klickar ni på ”Ladda ner” igen. Knappen finns i mitten på sidan.

Bild2

Du kommer nu se att det laddas ner en fil som heter någonting i stil med Thunderbird Setup XXX.exe, där XXX är massa siffror, längst upp på skärmens högra hörn, när nedladdningen är färdig – dubbelklicka på den.

Då får du upp en ruta med knapparna Ja och nej, klicka på Ja.

UAC

Sedan klickar du på Nästa

Installer1

Välj Standard och sedan Nästa

Installer2

Kontrollera så att rutan innan texten ”Använd Thunderbird som mitt standardprogram för e-post” är blå. När den är det, klicka på ”Installera”.

Installer3

Kontrollera så att rutan innan texten ”Starta Mozilla Thunderbird nu” är ikryssad. Klicka sedan på ”Slutför”.

Installer4

Nu ska du logga in på din email

konfigurera email
  • Där det står ”Förnamn Efternamn” ska du skriva in ditt fullständiga namn.
  • Där det står ”email@laholm.com” ska du skriva in din egna email, även om du har en email som slutar på ”@veinge.nu” eller något annat.
  • Sen skriver du in ditt lösenord där det är en massa svarta prickar. Klicka sedan i så att rutan innan ”Kom ihåg lösenord” är blå.

Klicka sedan på Fortsätt

Nu ska du klicka på ”Konfigurera manuellt”

konfigurera manuellt

Ändra användarnamnet i båda rutorna till din email.

server settings

När varningsrutan kommer upp klickar du i rutan innan ”Jag förstår riskerna”, sedan klickar du på Bekräfta.

varning

Sedan klickar du på ”Bekräfta säkerhetsundantag”.

sakerhetsundantag

När ditt konto är skapat i Thunderbird så klickar du på den blåa knappen, Slutför

konto skapades

När följande ruta kommer upp klickar du på ”Ange som standard”

standard

Följande är frivilligt

Nu när det är helt klart och du kan se dina email, det brukar ta någon minut innan allt är nedladdat från din email på webben, så märker du att dina senaste email är längst ner i listan. Om du vill ha det på det sättet är du klar med allt. Skulle det inte fungera ändå, så är det bara ringa oss på MicroTec, 0430 188 11. Om du däremot skulle vilja ha dina senaste email längst upp i listan gör såhär:

1. Du klickar på knappen som pil nummer 1 pekar på.
  2. Du klickar på texten som pil nummer 2 pekar på, ”Ordna efter”.
  3. Du klickar på knappen som pil nummer 3 pekar på, ”Fallande”.
sortering